BIG reveals plans for Swiss hotel with zigzagging ski slope on its roof

This post was originally published on this site

Β DEZEEN

Guests will be able to ski down the zigzagging roof of this hotel by Danish practice Bjarke Ingels Group and onto the slopes of the Vallée de Joux in western Switzerland.

Work is already underway on the Audemars Piguet Hôtel des Horlogers, which BIG has designed for Swiss watch maker Audemars Piguet beside its workshop in the village of Le Brassus.

The 7,000-square-metre luxury hotel will stand next to another visitor attraction designed by Bjarke Ingels’ architecture firm for the luxury watch brand – the spiralling Musée Atelier Audemars Piguet.

Like the museum, the hotel will feature a roof that slopes down to the ground to integrate the architecture with the sloping topography of the site.

The hotel comprises a stack of linear tilted slabs, which angle up from the ground to create a series of grassy terraces during the summer months and a piste in winter.

“The terrain fluidly becomes the roof, inviting guests to descent on skis towards the slopes of Vallée de Joux,” said a statement from BIG.

“Five zig-zagging room slabs expand into a gently sloping exterior path, leading directly to the museum and local ski trails,” it continued. “On the interior, a continuous sloping corridor connects the rooms, facilitating visitor and service circulation.”

The timber-clad hotel will host a pair of restaurants, a bar, spa and conference centre with views of the slopes.

The hotel and museum will provide visitor facilities beside the Audemars Piguet workshop, where the company has been based since its establishment in 1875.

Ingels came fourth on the 2017 Dezeen Hot List – a list of the hot topics and the movers and shakers in the design world over the past year.

His firm is currently putting the finishing touches to the Amager Bakke Waste-To-Energy Plant, a power plant in Copenhagen that will feature a ski slope on its roof and a chimney designed to blow smoke rings.

Images are courtesy Bjarke Ingels Group.


Project credits:

Partners-in-charge: Bjarke Ingels, Thomas Christoffersen, Daniel Sundlin, Beat Schenk
Project manager: Simon Scheller
Project architect: Matthew Oravec, Pantea Tehrani (interiors), Manon Otto (landscape)
Team: Aaron Mark, Amro Abdelsalam, Aurelie Frolet, Casey Tucker, Catalina Rivera, Claire Thomas, Claire Wadey, Deborah Campbell, Ethan Duffey, Eva Maria Mikkelsen, Evan Wiskup, Francesca Portesine, Gaurav Janey, Haochen Yu, Ibrahim Salman, Il Hwan Kim, Jan Leenknegt, Jason Wu, Ji-Young Yoon, Josiah Poland, Ku Hun Chung, Malcolm Rondell Galang, Martynas Norvila, Matthew Oravec, Melissa Jones, Nicolas Gustin, Nicolas Lapierre, Otilia Pupezeanu, Pascal Loschetter, Pierre Goete Teodor Javanaud Emden, Rasmus Streboel, Rune Hansen, Seth Byrum, Shidi Fu, Sijia Zhou, Stephanie Choi, Supakrit Wongviboonsin, Terrence Chew, Tracy Sodder, Xinyu Wang
Client: Audemars Piguet
Collaborators: CCHE Architecture, Ingphi SA, Pierre Chuard Ingenieurs-Conseils SA, Sorane SA, Duchein SA, MAB-Ingineurs SA, Ignis Salutem, EcoAcoustique SA, Alterego Concept SA, Jean Pitteloud, Thorens et associes SA

Advertisements